Долгозборената аптека ГЕСТ конечно се отвори.На отворањето сите имаа можност да добијат лекови бесплатно.Многу од нив беа и познати личности како и Мирјана Котлетвска која за нас кажа само по нешто за секој новинар.
Мирјана--Мило ми е што е отворена оваа аптека,а уште повеќе што лековите се даваат бесплатно.Има многу болни кои немаат пари за лек а токму тој лек е премногу скап.Јас денеска ќе искористам да си купам некои витамини,козметика и така но сепак мислам дека и на некои од овие постари луѓе им е потребно лек.
Исто така таму беше и Мага
Мага--Многу ми се допадна оваа идеја и дојдов овде за да докажам дека ја подржувам оваа работа.Ми се допаѓа ова со бесплатните лекови.Денеска ќе земам само витамини доколку стигнам,
Тука беше и Кимона позната како Мана од деновна мешаница
Кимона--Ја подржувам оваа работа ми се допаѓа,а денеска овде дојдов за зелено кафе и да докажам дека навистина ја подржувам оваа работа.
Тоа беа ѕвездите кои можевме да ги прашаме а таму беа и Петер Лос,Уса Уна Торповска,Кара Девенсон како и многу други ѕвезди.Сите се надеваат дека во оваа аптека ќе има најмногу гест како и што кажува самото име.