Kornet TV GEST
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kornet TV GEST

TV GEST

HomePortalLatest imagesБарајРегистрирајте сеВлез

**-----Случки-----**

Go down 
АвторПорака
LINEAKOT
NajGestachk
LINEAKOT

Број на мислења : 65

**-----Случки-----** Empty
ПишувањеПредмет: **-----Случки-----**   **-----Случки-----** I_icon_minitimeСре Апр 21, 2010 1:47 pm

8-ма епизода

,,Масима,,

Лира и Кешора се шетаат низ блискиот парк.Се сретнуваат со Јашта и Масима.Лира се чуди која е новата девојка (Масима) а Кешора,Јашта и Масима си се поздравуваат како да се знаат со години.Лира вели ,,Здраво.Јас сум Лира.,, а Масима ја игнорира.Лира навредена си заминува дома.Кешора и Јашта не приметуваат а Масима е радосна бидејќи ја избркала.Тие заедно одат на прошетка низ трговскиот центар.Лира расплакана трча кон својата куќа се средува и се фрла во базенот.Помалата сестра Дина ја прашува ,,Лира што е?,, а Лира ,,Дини уште си мала имаш 11 години за да знаеш што ми е!,, Дина ја остава Лира на мира и ја повикува Криста кај нив дома.Тие се забавуваат и измислуваат кореографии додека Лира скоро цел ден го поминува пливајќи и депресирајќи заради три кокошки.Кешора приметува дека Лира ја снемало и веднаш и се јавува.Никој не и одговара.Кешора оди кај Лира дома но таму Лира и истура супа в лице и и ја затвара вратата.

Поуката е дека ,,Никој не е совршен!,, и дека ,,Не му верувај ни на најдобриот пријател затоа што тоа е маска се додека не се појави некој полош од него таа маска стои мирно!,,
Вратете се на почетокот Go down

**-----Случки-----**
Вратете се на почетокот 
Страна 1 of 1
 Similar topics
-
» Случки и ја врати гледаноста на телевизија макс