Kornet TV GEST
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kornet TV GEST

TV GEST

HomePortalLatest imagesБарајРегистрирајте сеВлез

Убавата Циганка

Go down 
2 posters
АвторПорака
??????
Гостин

Убавата Циганка Empty
ПишувањеПредмет: Убавата Циганка   Убавата Циганка I_icon_minitimeНед Мар 14, 2010 2:39 pm

Серија направена од Лолипоп Гроуп за сите фанови на стардолл
Вратете се на почетокот Go down
LINEAKOT
NajGestachk
LINEAKOT

Број на мислења : 65

Убавата Циганка Empty
ПишувањеПредмет: Re: Убавата Циганка   Убавата Циганка I_icon_minitimeПет Апр 09, 2010 5:54 pm

овде има се за серијата и наскоро и за сите други

http://morre.macedonianforum.net/forum.htm
Cande
Admin
Cande

Број на мислења : 111

Убавата Циганка Empty
ПишувањеПредмет: Re: Убавата Циганка   Убавата Циганка I_icon_minitimeСре Апр 21, 2010 2:14 pm

eve go toa

Се работи са млада девојка по име Магнолија која е циганка.После сообраќајката на родителите тетката треба да ја избере вистинската циганка.Арогантната и љубоморна сестра на Магнолија Махима става некој отров во пијалокот на тетка Амелија и таа прави погрешен избор.Магнолија мора да ја напушти дрвената колиба и да замине кон палатата на кралот Доминик за кој е принудена да се омажи но сето тоа ќе го спаси Кот или волшебникот од димензијата на магијата кој е пратен да ја спаси Магнолија.Тој се заљубува во неа и полесно си ја врши мисијата.Магнолија заедно со Ноли нејзината најдобра другарка заминуваат да ја бараат нивната трета друшка.По патот ги сретнува група на конњокрадци кои крадат коњи и ги продаваат.Магнолија бега а Ноли е фатена.Другите девојки од групата коњокрадци ја претвараат Ноли во една од нив со помош на отровот Рерор.Магнолија се губи во шумата и никој повеќе ништо не слушнал за Магнолија и Ноли.Додека Ноли работи на црно и на крај има трагичен крај и умира крадејќи.Магнолија живее среќно во шумата во која дури и волкот и мечката и се најдобри пријатели.После многу години кога тетка Амелија е пред умирање сваќа дека Махима не е вистинската циганка и ја бара Магнолија.Магнолија се збогува со животните и заминува кај болната тетка.Тетка Амелија ја брка Махима без ништо надвор а Магнолија ја прогласува за убавата циганка.По смртта на тетка Амелија Магнолија е главна во селото.Но бидејќи Магнолија е добра таа ја прима Махима и живеат заедно.После 2 години владеење Магнолија решава да се врати на стариот и посреќен живот во шумата и заедно со својата горда титула на убавата циганка својот живот до крај го продолжува во шумата со најдобрите пријатели животните.
Sponsored content

Убавата Циганка Empty
ПишувањеПредмет: Re: Убавата Циганка   Убавата Циганка I_icon_minitime

Убавата Циганка
Вратете се на почетокот 
Страна 1 of 1