Една приказна во која се работи за различни животи и среќавање на разни карактери.
Се работи за Мема која го раскажува својот живот на нејзините деца и внуци.За пријателите,непријателите,доброто,злото,сонот,желбата,копнежот..
Животот на Мема не бил лесен со самиот почеток.Била сираче без татко.Нејзиниот живот поминал во мала колиба на село со мајка и и баба и.Целиот живот ја школувал нејзиниот
учител од градот Хекмирендер.Со негова помош научила се.Мајка и и баба и и раскажувале многу страшни работи за да Мема никогаш не посака да замине во градот.Мема станувала се поголема и поголема.Кога Мема имала 18 години мајка и починала на полето.Лошиот чичко од градот ја уништи.Целиот живот тоа беше нејзиниот збор.Се работеше за нејзиниот чичко.Лошиот Хермен Дезмерсон братот на татко и кој безсрце ги уби нејзините родители.Еден ден кога Мема имаше 20 години се одлучи на средба со тој лош чичко.
- Зошто ги уби? Што ти сторија тие? Зарем и мене ќе ме уништиш како што тоа го стори со нив?
Зарем и мајка ти ќе ја убиеш?
А тој си замина без збор.Но по два дена ми јавија дека се самоубил.Се чувствував виновна но сватив дека не треба да ми биде гајле.Баба ми ме испрати во градот и ми кажа дека таа го натерала чичко ми да ги убие моите родители.Тоа ме повреди многу.Не сакав повеќе да ја видам.И купив билет за Австралија со првата плата од мојата работа како наставничка по Корнетронски Јазик и полека собрав доволно за да си купам стан.Мојот живот продолжи во градот.Размислував за тоа како можев да живеам толку години со убиец до мене.Со убиецот на мојата фамилија.Останав мирна.Еден ден решив да заминам на факултет.Таму ги запознав Лиса и Кристи.Тие ми станаа најдобри другарки!Тие ме запознаа со едно момче од класот кои беа година постари.Тој беше Ричард јас Мема а другото љубов на прв поглед...Гледај ја оваа серија наскоро на Тв Гест и дознај ме мене и мојот живот!!
Во главните улоги
Мема Дезмерсон Перез - Хелен Мевбу / Мага Дивазија / Михма Пуенте
Лиса Де Лос Маргез - Уса Торповска
Кристи Чевењ - Мирјана Котлетвска Кос
Ричард Перез - Хуанито Невез
Споредни улоги
Катарина Алмендес - Нила Мучача
Нина Молевменез - Камелиа Зевдер
Мена Фернандез - Евменда Дивазмие
Лалиња Дел Пезитос - Малверде Сосариоз Почиткуз
Факунда Тевез - Росариа Чевењ Дел Памики
Ерменија Дезмерсон - Фиерда Мучача